Svägerskans underbara mintchokladmousse med hallon

Svägerskans underbara mintchokladmousse med hallon
Foto: tv4

Svägerskans underbara mintchokladmousse med hallon

Av: Sandra - Rättvik

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

ca 20 min (plus minst 30 min i kylen)

Mintchokladmousse på kesella, serveras med färska hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
7784 Saracco Moscato d´Asti 375ml, Paolo Saracco,  Piemonte, Italien
Ett sött, friskt, syrligt, lätt mousserande vin. Den söta frukten gifter sig strålande med sötman ifrån choklad och mint. Syran från bären blir en fin match till vinets syra.

Ingredienser

portioner
  • 150 g mintchoklad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 dl kvarg
  • 3 dl hallon
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar och smält över ett vattenbad.
  2. Vispa grädden lagom fluffig.
  3. Vispa ägget i en skål och häll över den smälta chokladen.
  4. Tillsätt kesella och vänd försiktigt ner grädden med en slickepott.
  5. Häll upp i glas och ställ kallt minst en timme innan servering.
  6. Sist men inte minst: Vid servering toppa med hallon och citronmeliss.