Kikärtsgryta

Från Efter tio

En härlig varm gryta med kikärtor som passar perfekt kalla vinterdagar.

20 mars 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st hackad gul lök
  • 1 st krossad vitlöksklyfta
  • matolja till stekning
  • 2 st tomater, skurna i bitar
  • 200 g spenat, hela blad, helst färska
  • 2 tsk gurkmeja
  • 4 dl kikärter eller 4 dl vita bönor (köp färdiga på burk alt koka egn
  • 2 dl kokosmjölk
  • salt och peppar
  • 1 st chilifrukt, hackad

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en gryta och fräs lök och vitlök några minuter under omrörning.
  2. Tillsätt tomater, spenat, chilipeppar och gurkmeja, rör om.
  3. Häll av vattnet från ärtorna eller bönorna.
  4. Lägg dem i grytan, häll över kokosmjölken och låt koka ihop utan lock i ca 10 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera som tillbehör till lamm eller kyckling eller tillsammans med ris eller sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept