Rödlöksmarmelad

Den här rödlöksmarmeladen är ett utmärkt tillbehör till vilt.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


9 december 2011

Du behöver

  • 500 g rödlök
  • 25 g smör
  • 30 g honung
  • 30 g syltsocker
  • 0,5 dl sherryvinäger
  • 0,5 dl portvin
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och skiva löken tunt.
  2. Smält smöret.
  3. Mjuka löken i smöret.
  4. Tillsätt honung, vinäger och portvin.
  5. Sjud en stund.
  6. Tillsätt syltsocker.
  7. Låt sjuda tills önskad konsistens.
  8. Smaka av med salt och vitpeppar.
  9. Låt marmeladen svalna och häll sedan upp i syltburk.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept