I samarbete med Scan

Salviagrillade kotlettracks med bacon och granatäpplerelish och vitlökscouscous

Salviagrillade kotlettracks med bacon och granatäpplerelish och vitlökscouscous
Från Scan

Saftiga kotlettracks med smak av salvia, serverade med en relish av bacon och granatäpple och vitlöksdoftande couscous.


5 september 2016
Visa mer
50 m
4

Du behöver

Kotlettracks

  • 4 skivor Scan kotlettracks av svensk rapsgris
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk ungerskt sött paprikapulver
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 1 tsk salvia, torkad
  • 2 msk olivolja

Bacon- och granatäpplerelish

  • 250 g Scan bacon, strimlad till ca 1 cm bitar
  • 2,5 dl kycklingbuljong, färdigblandad
  • 1 dl granatäpplesirap
  • 1,5-2 dl pinjenötter, rostade
  • 2-3 dl granatäpplekärnor
  • 0,5 tsk kardemummakärnor, rostade och grovmortlade
  • svartpeppar, nymalen

Vitlökscouscous

  • 4 port couscous, kokt
  • 1 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 2-3 klyftor vitlök, hackad
  • 1-2 tsk chiliflakes
  • 1-2 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl persilja, grovhackad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Kotlettracks
    Blanda ihop chili, paprikapulver, salt, peppar, salvia och olja till en marinad. Pensla kotlettracksen på båda sidorna, låt ligga för att marinera i 20-30 minuter.
  2. Grilla kotlettracksen till önskad innertemperatur (63-65° rekommenderas).
  3. Bacon- och granatäpplerelish
    Koka upp 1 liter vatten och blanchera baconstrimlor i 30 sekunder, slå av vatten i ett durkslag.
  4. Koka upp buljong och den blancherade baconen, sänk värmen och sjud tills nästan all vätska reducerats bort. Tillsätt granatäpplesirap, låt sjuda in i baconet, vänd sen i pinjenötter och granatäpplekärnor samt den mortlade kardemumman. Fortsätt värma på låg temperatur i ca 5 minuter, smaka av med svartpeppar och ev lite salt.
  5. Vitlökscouscous
    Hetta upp en panna med smör och olja, tillsätt vitlök och chiliflakes, stek tills vitlöken blir gyllenbrun och tillsätt den kokta couscousen.
  6. Stek couscous på medelhög värme i 5-7 minuter och smaka av med vinäger, salt och peppar, vänd i persiljan innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept