Saltimbocca alla romana på kalvfilé

Saltimbocca alla romana
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Saltimbocca alla romana på kalvfilé

10 ingredienser

Den här klassiska rätten på kalvfilé med lufttorkad skinka och salvia kan även tillagas som rulader om du föredrar det. Kalvköttet kan med fördel bytas ut mot tunt skivad picknickbog. Servera med ris eller pasta. Gröna ärter passar bra som tillbehör.

Ingredienser

portioner
  • 8 tunna skivor kalvfilé
  • 8 skiva parmaskinka
  • 8 färska salviablad
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 8 tandpetare
  • 3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1,5 dl torrt vitt vin
  • 0,5 dl marsalavin, halvtorrt

Gör så här

  1. Bulta ut köttskivorna, lägg en skinkskiva och ett salviablad på varje och fäst ihop dem genom att trä en tandpetare igenom. Krydda med salt och peppar.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttskivorna på båda sidor. Pudra över mjölet, häll på vinet och låt sakta sjuda under lock 10 minuter eller tills köttet känns mört.
  3. Lägg upp saltimboccan på ett varmt serveringsfat. Koka ihop vätskan i pannan lite och häll den över rätten.