Salsicciapasta med cocktailtomater

Salsicciapasta med cocktailtomater
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Salsicciapasta med cocktailtomater

10 ingredienser

15 m

Snabb pasta med färsk salsiccia, tomat, vitlök och rucola. Maten på bordet på 15 minuter!

Ingredienser

portioner
  • 500 g rigatoni (eller annan kort pasta)
  • 400 g färsk salsicciakorv (rå salsiccia)
  • 1 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 0,5 tsk chiliflakes (eller mer om man gillar hetta)
  • 200 g babyplommontomat (typ romantica)
  • 65 g rucolasallad
  • parmesanost, rikligt nyriven
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt saltat vatten i 1 minut mindre än anvisning på paketet.
  2. Medan pastan kokar, snitta salsiccian och skrapa ur innanmätet. Mosa och bryn i olivolja tillsammans med vitlök och chiliflakes i några minuter. Halvera tomaterna och låt steka med i pannan.
  3. Låt pastan rinna av och lägg i pannan. Blanda väl med såsen och vänd sedan i rucola. Smaka av med salt, peppar och riven parmesan. Servera genast med ytterligare parmesan vid bordet.