Salsiccia med rosmarin- och parmesanmos

30 m
4
Salsiccia med rosmarin- och parmesanmos
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Mos

  • 500 g potatis, mjölig
  • 500 g rotselleri
  • 0,5 kruka rosmarin
  • 50 g riven parmesan
  • 25 g smör
  • salt och peppar

Salsiccia

  • 500 g rå salcissia
  • 1 burk stora vita bönor
  • 0,5 kruka rosmarin
  • 1 liten rödlök

Servering

  • rucola

Gör så här

  1. Skala potatis och rotselleri och skär i mindre bitar. Koka i lite saltat vatten (så att rotfrukterna knappt täcks) tills rotfrukterna är mjuka.
  2. Skär under tiden löken i båtar och häll av bönorna. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek korven på svag värme i ca 5 minuter. Tillsätt lök och bönor samt plockad rosmarin och fortsätt fräsa i ett par minuter tills löken är mjuk. Kontrollera att korven är tillagad helt igenom genom att dela på en av korvarna. Krydda med svartpeppar och låt stå på värmehållning.
  3. Häll av vätskan med spara lite i botten av kastrullen för att hjälpa till att göra stompet krämigt. Mosa rotfrukterna med en stomp och rör ner riven ost, hackade örter samt smör. Smaka av med salt och peppar och servera med korvfräset. Servera med lite rucola.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept