Salsiccia med quinoa och paprika

4

Du behöver

Örtolja (ger 5 dl)

  • 1 kruka basilika
  • 1 litet knippe persilja
  • 1 kruka timjan eller dragon
  • 1 citron, skal och saft av
  • 4 dl olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk salt

Salsicciatallrik

  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 400 g råa salsiccia-korvar
  • 1 msk olivolja
  • 2 avokador
  • 4 dl kokt quinoa, matvete eller dinkel
  • ca 70 g mâchesallad
  • 0,5 dl örtolja, se recept
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Örtolja
    Klipp ner alla örter i en mixer och tillsätt olja, citronskal, citronsaft, honung och salt. Mixa till en slät grön sås och häll upp på burk eller flaska. Späd med mer olja om du tycker att den blir för tjock. Örtoljan håller i ca två veckor i kylen. Skaka om före servering.
  2. Salsicciatallrik
    Stek den råa salsiccian i olivolja.
  3. Lägg upp paprika, quionoa, sallad, avokado och salsiccia på ett fat. Ringla över örtoljan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept