Sally Voltaires baba ganoush med skal

1 h
3 dl
Från Nyhetsmorgon

I en traditionell baba ganoush drar man skalet från auberginen, men jag tycker att skalet är synd att göra sig av med eftersom det ger röran lit emer struktur, så jag behåller det på. /Sally

7 juni 2015
Visa mer
1 h
3 dl

Du behöver

  • 2 auberginer, skivade på längden
  • 2 msk tahini
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 1 kruka persilja, grovhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 tsk mald spiskummin
  • olivolja till ugnsstekning
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 250 grader.
  2. Strö salt (vanligt bordssalt) över aubergineskivorna och stapla dem på varandra på en tallrik. Låt stå i minst 30 minuter (gärna upp till 1 timme) tills det vätskar sig. Torka av saltet och vätskan från aubergineskivorna med hushållspapper eller en ren kökshandduk.
  3. Sprid ut skivorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla lite olivolja över. Kör i ugnen tills de fått färg, i cirka 30 minuter. Känn efter med en tandpetare så att auberginen är mjuk hela vägen igenom.
  4. Hacka auberginen grovt. Blanda aubergine, tahini, citronsaft, persilja, vitlök och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept