Visar recept: Sally Voltaire

Fräsch myntadressing med lime, chili, ingefära och vitlök.Jag älskar mynta och har turen att ha en bra grönsakshandlare nära mitt hem som säljer en kraftig och smakrik sort som håller länge i kylen. I vanliga matbutiker kan färska örter tyvärr vara lite klena och det gäller särskilt myntan. Om du inte har en bra grönsakshandlare att tillgå är ett annat tips asiatiska livsmedelsbutiker som ofta säljer både mynta och koriander av bättre kvalitet. /Sally
Spara
  • 5 m
När jag experimenterar fram nya juicer och smoothies till restaurangen går jag ofta tillbaka till matminnen, gärna smaker jag kommer ihåg från barndomen. När jag hittade på den här smoothien tänkte jag på den nötcrème jag ofta åt som barn. Tricket är att försöka bryta ner en smak i mindre delar och sedan sätta ihop dem igen. Nötcrèmen smakar hasselnöt, choklad, lite gräddigt och krämigt och sött. Sedan tar man ingredienser som motsvarar de olika delarna. Kakao för chokladen, avokado för krämigheten, sojamjölk för grädden, hasselnöt för nötsmaken och agavesirap för det söta.
Spara
  • 5 m