Salladslök med ostsås

Salladslök med ostsås
Foto: TV4

Salladslök kallas ibland även för piplök. Numer kan du få tag på den i stort sett året runt. Här serveras den med klassisk ostsås.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 knippa salladslök
  • salt och vatten
  • Ostsås:
  • 3 msk smör
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 5 dl gräddmjölk
  • 100 g riven emmentaler
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Ostsås: Smält smöret i en kastrull och rör ner vetemjölet. Tillsätt gräddmjölken lite i taget, under omrörning. Koka upp, sänk värmen och låt såsen sjuda i 3-5 minuter. Rör ner ost, salt och peppar. Låt osten smälta ordentligt. Håll varm till servering.
  2. Ansa salladslökarna och lägg i en kastrull. Koka upp i lättsaltat vatten och sjud ca 5 minuter tills lökarna är mjuka rakt igenom. Låt lökarna rinna av i durkslag.
  3. Lägg upp lökarna på varmt serveringsfat och slå ostsåsen över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept