Salladsgryta

Salladsgryta
Foto: TV4

Grönsallad går alldeles utmärkt att koka. Om du vill ha en helt vegetarisk rätt kan du utesluta bacon.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 huvuden bladsallad
  • 140 g tärnat bacon
  • 1 st stor gul lök, hackad
  • 200 g champinjoner, hackade
  • 2 st morötter, hackade
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1 krm timjan
  • salt och peppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Bind om salladshuvudena med hushållssnöre. Förväll dem ett par minuter i lättsaltat vatten. Ta bort snöret och låt rinna av. 2. Sätt ugnen på 225°. Dela salladen i halvor och lägg i smord ugnsform. Bryn bacon och lägg över. Bryn sedan grönsakerna och lägg dem i grytan. Slå på grädden, krydda och sätt in i ugnen 5-10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept