"Salladsblomma" med dragondipp och frasig potatis

20 m
4
20 m
4

Du behöver

  • 1 litet huvud röd romansallad, lossade blad, rengjorda
  • 3 rädisor, tunt hyvlade
  • 1 stång stjälkselleri, tunt hyvlad
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk god vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • körvel
  • smörgåskrasse

Dragonmajonnäs

  • 1 äggula
  • 1 tsk senap
  • 1 tsk vinäger
  • 2 dl matolja
  • 1 dl färsk dragon, fint hackad
  • 1 krm tabasco
  • salt och svartpeppar

Servering

  • 1 dl potatischips, krossade

Gör så här

  1. Blanda ihop olivolja och vitvinsvinäger.
  2. Rör äggula med senap, vinäger, salt och svartpeppar. Rör ner olja droppvis tills det blir en tjock majonnäs. Smaksätt med dragon och tabasco.
  3. Bottna en serveringsskål med dragondippen, toppa med rikligt med krossade chips. Stoppa ner bladen så att det ser ut som ett helt huvud igen. Peta ner hyvlingar mellan bladen. Avsluta med vinägrette och massa örter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept