Sallad Tyrolienne

Sallad Tyrolienne
Foto: TV4

Namnet har salladen fått tack vare emmenthalerosten, som ingår i originalet, men den går att byta ut mot någon annan smakrik ost, till exempel en lagrad grevé.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 sallatshuvud
  • 4 hårdkokta ägg
  • 4 skivade tomater
  • 0,5 färsk gurka
  • 1-2 strimlade paprikor
  • 0,5-1 dl vinägrett
  • salt, vitpeppar
  • 1 paket bacon
  • 100 g strimlad ost
  • 1 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Strimla sallaten och bottna ett fat med den. Skär ägg och övriga grönsaker till salladen i skivor och fördela dem över. Stänk vinägrett över. Krydda lätt med salt och peppar.
  2. Stek baconet knaprigt, låt det rinna av på papper. Strimla det och strö det över salladen tillsammans med osten och lite hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept