Sallad & Steak

Du behöver

Grillad sallad

  • 1 huvud romansallad
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl citronjuice
  • 5 g salt
  • 2 g peppar

Salladsmajonnäs

  • 25 g äggula
  • 12 g dijonsenap
  • 2 dl av salladsdressingen (se ovan)

Kött

  • 2 skivor svensk biff av bra kvalitet

Servering

  • salladsblad
  • grön sparris, kokt
  • shichimi togarashi

Gör så här

  1. Grillad sallad
    Dela och grilla salladen hårt. Mixa med övriga ingredienser till fast dressing.
  2. Majonnäs
    Slå ingredienserna till en majonnäs
  3. Kött
    Stek eller grilla till 48 grader (alt valfri temp) och låt vila i minst 5 min. Värm på snabbt igen och skiva i tunna skivor. Pensla med salladsdressingen.
  4. Bygg små ¨salladstacos¨ med kokt grön sparris i botten, salladsmajonnäs och en skiva biff. Toppa med lite shichimi togarashi för en skön hetta!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept