Den här salladen hittar du ofta på krogar i och runt Paris. Där är den oftast förrätt, men du kan också bjuda den som en lätt sommarlunch, kanske i bersån en dag när solen skiner. Här är receptet beräknat som lunchrätt.
Dressing: Rör ut senapen i vinägern och rör ner oljan, lite i taget. Sätt till dragon, lite salt och nymalen peppar.
Rengör och skiva champinjonerna ganska grovt. Lägg dem i en skål, häll över dressingen och blanda försiktigt. Låt stå i 20 minuter. Strimla skinkan, inte för smått, och skär osten i tärningar eller i strimlor som skinkan. Dela sallatshuvudet i 4 klyftor, skär bort stocken och strimla sedan sallaten centimetertjockt tvärs över. Skär tomaterna i klyftor och hacka persiljan.
Vill du ge salladen en lätt doft av vitlök skalar du vitlöksklyftan och gnider salladsskålen med den. Blanda allt utom tomaterna och persiljan i skålen. Dekorera sedan prydligt med tomaterna och strö till sist över persiljan.