Sallad på vitlöksstekt bläckfisk och avokado

Sallad på vitlöksstekt bläckfisk och avokado
Foto: TV4

Tre minuter i pannan medan du skär avokado och sedan, simsalabim, har du den läckraste sallad som passar som förrätt eller lättare ensamrätt. Bläckfisk krymper rejält i stekpannan, så ni behöver faktiskt två hela per person om du serverar som varmrätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 bläckfiskar (calamares)
  • 2 avokador
  • 1 röd paprika
  • 250 g blandade sallatsblad
  • 1 kruka rödbetsskott
  • 1 kvist färsk timjan
  • flingsalt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Rensa och skölj bläckfisken noga. Ta ut det vita porösa ryggbenet om det finns kvar, annars räcker det om du känner med fingrarna på insidan och drar bort några ben som känns tydligt. Klappa bläckfisken torr. Skala vitlöksklyftorna och krossa dem lätt med knivbladet mot skärbrädan.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och lägg i vitlöksklyftorna. Lägg i bläckfiskarna och stek dem gyllenbruna i 2 minuter på varje sida. Arrangera under tiden sallat och blad på tallrikarna. Strimla paprikan och fördela den, skiva avokadon och fördela även den.
  3. Lägg de nystekta bläckfiskarna på salladsbäddarna. Krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar på både bläckfisk och sallad. Droppa olja och vinäger över alltsammans och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept