Sallad på toast med päron och ädelost

Sallad på toast med päron och ädelost
Foto: TV4

För bästa resultat, välj väl mogna men ändå fasta päron till här delikata osträtten. Salt och smulig roquefort är den idealiska osten. Servera som förrätt- eller varför inte som efterrätt?

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 skivor vitt bröd
  • olivolja
  • 0,75 dl riven parmesanost
  • 2 päron
  • 2 msk smör
  • 1 msk farinsocker
  • 0,5 tsk krossad svartpeppar
  • 1 msk farinsocker
  • 0,5 tsk krossad svartpeppar
  • 1 msk hackad färsk koriander
  • 200 g rucolablad
  • 1 rödlök
  • 1 gurka
  • 200 g mjuk ädelost

Till dekoration:

  • krossad svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 °. Pensla brödskivorna med lite olivolja och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över parmesanost och rosta dem i ugnen i ca 15 minuter eller tills de är gyllenbruna och knapriga. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Skala päronen, ta ut kärnhuset och skiva frukten. Hetta upp smör i en stekpanna på medelvärme. Lägg i farinsocker, peppar och koriander och fräs i 1 minut. Tillsätt päronskivorna och fräs i 2 minuter på var sida eller tills de är gyllenbruna. Lägg dem åt sidan och spara skyn.
  3. Ansa rucolan. Skala rödlöken och skiva den och gurkan. Skär brödskivorna i halvor och lägg upp på fyra tallrikar. Fördela rucola, gurka, rödlök och ädelost ovanpå. Lägg päronskivorna överst och häll skyn från päronen över. Strö över krossad svartpeppar och servera genast medan brödet ännu är knaprigt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept