Sallad på svamp

Sallad på svamp
Foto: TV4

Bjud på sallad när du har hittar gula kantareller. Bondbönorna har säsong samtidigt som svampen, men hittar du inga späda så använd haricots verts eller späda vaxbönor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 st zucchini
  • 1 st rödlök
  • 4 st körbärstomater
  • 100 g bondbönor, späda
  • 200 g kantareller, färska
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • Till garnering:
  • kryddörter, färska

Gör så här

  1. Skär zucchinin i stavar och strö över salt. Låt ligga i 10 minuter och skölj sedan av saltet. Skala löken och skär den i fyra klyftor. Stek klyftorna i smör så att de får färg på alla sidor. Fräs zucchinin. Dela tomaterna och stek dem. Koka bondbönorna mjuka i lättsaltat vatten och dela dem.
  2. Ansa svampen och borsta noga. Lägg i kall stekpanna, hetta upp och låt vattnet fräsa bort. Tillsätt smör och stek svampen. Krydda med salt och peppar.
  3. Arrangera zucchini och bönor på fyra assietter. Lägg på tomater och svamp. Lägg löken överst. Blanda samman olja och vinäger och krydda med salt och peppar. Droppa dressingen över salladen före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept