Sallad på kycklinglever och kapris

Sallad på kycklinglever och kapris
Foto: TV4

När du steker kycklinglevern tänk på att inte steka för länge, då blir levern torr.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g kycklinglever
  • 1 msk smör
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa vitpeppar, malen
  • 1 paket bacon
  • blandade salladsblad
  • 1 st paprika, gul
  • Dressing:
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk ost, riven
  • 2 msk pepparrot, riven
  • 2 msk kapris

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna till dressingen och ställ kallt till servering.
  2. Stek levern i smör i ca 3 minuter. Den ska fortfarande vara rosa i mitten. Krydda med salt och peppar. Strimla baconet, lägg det i kall panna och hetta upp. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Ansa och skölj sallaten, riv och lägg i en salladsskål. Strimla paprikan och lägg på. Toppa med lever och bacon. Servera dressingen till salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept