Sallad på korngryn och rödbetor

Sallad på korngryn och rödbetor
Foto: TV4

Korngryn är gammal husmanskost som börjar komma till heders igen tack vare flitig användning av våra stjärnkockar. Gott i en sallad med rödbetor.

24 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 rödbetor
  • salt och vatten

Korngrynssallad:

  • 2 dl kokta korngryn
  • 1+2 msk olivolja
  • 0,5 tsk spiskumminfrön
  • salt och malen svartpeppar
  • 2 tsk hackad persilja

Till servering:

  • grovriven parmesan

Gör så här

  1. Borta rödbetorna noga. Lägg dem i en kastrull och slå på vatten så att det täcker. Salta och koka upp. Sänk värmen och sjud rödbetorna under lock 20-30 minuter.
  2. Skala och hacka löken. Fräs korngryn och lök med spiskummin. Krydda med salt, peppar och persilja.
  3. Känn med en sticka att rödbetorna är mjuka rakt igenom. Ta upp rödbetorna, låt dem svalna något och tryck bort skalet medan de ännu är varma. Skär rödbetorna i klyftor och slå på olivolja, som färgas vackert röd. Lägg upp tillsammans med korngrynssalladen och servera med parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept