Sallad på gurka och kräftstjärtar

Sallad på gurka och kräftstjärtar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sallad på gurka och kräftstjärtar

7 ingredienser

Lite förberedelser krävs till den här rätten. Om ni samlas runt grillen passar salladen att servera i pitabröd.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp kräftstjärtar i lake
  • 1 gurka
  • 1 tsk salt
  • 2 msk ättiksprit 12 %
  • 1 dl vatten
  • 2 msk dill, hackad

TILL SERVERING

  • 4 pitabröd

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala gurkan, gröp ut kärnorna och skär gurkan i halvmånar. Blanda med salt i en vid skål. Låt stå i ca 30 minuter, häll sedan av spadet.
  2. Gör en lag av ättiksprit, vatten, socker, vitpeppar och hackad dill. Rör tills sockret löst sig. Lägg gurkan i en skål och häll lagen över. Låt stå någon timme.
  3. Vänd ner kräftstjärtarna i gurksalladen och servera, gärna i pitabröd.