Sallad på gurka

Sallad på gurka
Foto: TV4

Var miljö- och klimatsmart och lägg alger i din sallad. De ger dig nyttiga mineraler och smakar inte dumt alls.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 20 g aramealger
  • 1 st rödlök
  • 1 st slanggurka
  • 1 msk salt
  • 2 msk melonkärnor, rostade
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk citronsaft, pressad
  • 1 tsk rårörsocker
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blötlägg algerna i 10 minuter. Sila bort vattnet. Skala löken och skär den i strimlor. Strö över salt och låt ligga i 10 minuter. Skölj bort saltet.
  2. Blanda samman olja, citronsaft, socker, salt och peppar till en dressing. Dela gurkan, gröp ut kärnorna och skär i halvmånar.
  3. Varva gurka ,lök och alger i en serveringsskål. Vänd ner dressingen och strö över pumpakärnor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept