Sallad på fiskfilé och kronärtskockor

Sallad på fiskfilé och kronärtskockor
Foto: TV4

När du får fisk över kan du använd den i en läcker sallad.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kruka bladsallat
  • 300 g kokt, kall fiskfilé
  • 1 burk kronärtskocksbottnar
  • 1 röd paprika
  • 0,5 gul lök
  • 1 dl gröna oliver
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och malen svartpeppar
  • 0,5 knippa dill

Gör så här

  1. Dela fisken i mindre bitar. Skär kronärtskocksbottnarna i strimlor. Strimla även paprikan. Skala och strimla löken.
  2. Bottna ett vackert fat med sallatsblad. Varva fisk, kronärtskocka, paprika, lök och oliver ovanpå. Dekorera med dill.
  3. Vispa ihop vinäger, olja, salt och peppar. Slå vinägretten över salladen före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept