Sallad på blåmusslor, jätteräkor och pilgrimsmusslor

Sallad på blåmusslor, jätteräkor och pilgrimsmusslor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sallad på blåmusslor, jätteräkor och pilgrimsmusslor

Av: Köket.se

Från: TV4

17 ingredienser

Den här salladen är egentligen bara ett förslag. Byt ut ingredienser mot det du hittar eller har hemma. Det viktiga är att alla ingredienser är pinfärska och att dressingen är hemlagad.

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

Ingredienser

portioner
  • 1 burk salladskrabba
  • 16 blåmusslor, med skal
  • 8 pilgrimsmusslor
  • 24 jätteräkor
  • 2 msk neutral olja
  • 225 g salladsmix
  • 1 rödlök
  • 4 salladslökar
  • 8 rädisor

dressing:

  • 0,75 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk citron, pressad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk strösocker
  • 2,5 dl olivolja
  • 1 msk gräslök, finskuren

Till garnering:

  • limefrukt, klyftor
  • färska basilikablad

Gör så här

  1. Dressing: Skär gräslöken smått. Blanda samman vinäger, citronsaft, senap och socker. Rör ner oljan, lite i taget. Rör ner gräslöken.
  2. Låt salladskrabban rinna av. Skala rödlöken och skär den i ringar. Ansa och skiva rädisor och salladslök. Fördela sallatsblad, rädisor, salladslök och salladskrabba på fyra tallrikar.
  3. Hetta upp oljan i en kastrull. Lägg i blåmusslor och pilgrimsmusslor och fräs dem i 5 minuter. Tillsätt jätteräkorna och fräs i 1 minut eller tills räkorna är helt rosa och blåmusslorna har öppnat sig. Kassera musslor som inte öppnar sig. Fördela de frästa skaldjuren på tallrikarna och droppa dressing över. Garnera med limeklyftor och basilikablad.