Sallad Niçoise med färsk lax

Sallad Niçoise med färsk lax
Foto: TV4

En riktig Nizzasallad ska innehålla tonfisk på burk. Efter ett spännande besök i New York där den serverades med färsk tonfisk blev detta till slut resultatet. Färsk lax som snabbsteks och fortfarande är lite rå i mitten. Urgott!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1-2 st salladshuvuden
  • 1 paket haricots verts, frysta
  • 1 liten ask sardeller
  • 4 st ägg, hårdkokta
  • 1 näve svarta oliver
  • 1 st rödlök
  • 4 st potatisar, kokta, kalla
  • 1 bit gurka, färsk
  • 4 st tomater
  • 200 g lax i bit, färsk, benfri
  • olivolja
  • vinäger, ljus
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka upp bönorna och låt dem koka någon minut. Häll av vattnet och låt dem svalna. Skär tomater i klyftor, gurka i skivor, lök i strimlor och potatis i skivor.
  2. Fördela alltsammans på fyra tallrikar som bilden.
  3. Hetta upp en teflonpanna, skär laxen i stora kuber och stek dem hastigt runt om. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär upp kuberna så man ser att laxbitarna är lite råa inuti.
  5. Lägg upp dem på salladen. Droppa olja och vinäger över samt krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept