Sallad Niçoise

Sallad Niçoise
Foto: TV4

Sallad Niçoise är en riktig klassiker. Här är den tänkt som en förrätt, men dubblerar du receptet passar den även som huvudrätt. Servera salladen med rhode island-dressing eller en klassisk vinägrett.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g grönsallat
  • 1 burk tonfisk
  • 3 kalla, kokta potatisar
  • 50 g kokta haricot verts
  • 2 hårdkokta ägg
  • 50 g sardeller
  • 2 tomater
  • 4 rädisor
  • 1 dl oliver

Gör så här

  1. Skölj och strimla sallaten. Häll av vattnet eller oljan från tonfisken och dela den i bitar, låt även sardellerna rinna av.
  2. Låt bönorna rinna av väl. Skiva potatisen och rädisorna, skär äggen i halvor och skär tomaterna i klyftor
  3. Varva sallat, tonfisk, potatis, bönor, tomatklyftor, ägghalvor och rädisor i en skål eller fördela dem på 4 assietter. Garnera med oliver och sardeller.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept