Sallad Niçoise

Sallad Niçoise
Foto: TV4

Eller Nizzasallad som den hette i Sverige förr i tiden. Salladen har fått sitt namn från den franska staden Nice och innehåller alltid tonfisk, sardeller, ägg och kapris.

10 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g isbergsallat
  • 200 burk tonfisk
  • 2 hårdkokt ägg
  • 1 tomat
  • 1 stjälk blekselleri
  • 4 cm slanggurka
  • paprika i flera färger
  • 4 rädisor
  • 4 sardeller
  • 4 svarta oliver
  • Dressing:
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vinäger
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Skölj och strimla sallaten. Häll av vattnet eller oljan från tonfisken och dela den i bitar.
  2. Skär rädisorna som blommor. Skär äggen i klyftor. Kärna ur tomaten och skär den i strimlor. strimla paprikan. skala och kärna ur gurkan och strimla den. Skär bleksellerin i strimlor.
  3. Lägg upp sallat, selleri, gurka, tomat och paprika i grupper på ett fat. Lägg på äggklyftor och tonfisk. Garnera med rädisorna. Rulla ihop sardellerna och lägg med en oliv i mitten. Dekorera med sardellerna.
  4. Vispa ihop dressingen och fördela den över salladen vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept