Sallad Niçoise

Sallad Niçoise
Foto: TV4

Smaltänkare använder tonfisk i vatten, men det blir onekligen en godare sallad om den görs på avrunnen tonfisk i olja.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 liten burk tonfisk
  • 4 tomater i klyftor
  • 4 kokta skivade potatisar
  • några kalla kokta haricots verts
  • 1 knippa rädisor i skivor
  • 20 oliver
  • 10 sardellfiléer, grovhackade
  • 1 liten purjolök i skivor
  • 1 paprika, strimlad
  • 0,5-1 dl vinägrett
  • eventuellt 1/2 vitlöksklyfta
  • salt, peppar
  • Garnering:
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 msk finhackad gräslök

Gör så här

  1. Blanda varsamt ingredienserna med vinägrett, gärna smaksatt med vitlök, salt och peppar.
  2. Skär äggen i klyftor och dekorera med dem. Strö över gräslöken.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept