Sallad med sparris och rädisor

Sallad med sparris och rädisor
Foto: TV4

En läcker fräsch sallad som smakar bra på en grill- eller annan buffé. Sparrissalladen smakar också bra som en lätt lunch med bröd.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g färsk grön sparris
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 knippa salladslök
  • 0,5 slanggurka
  • 1 knippa rädisor
  • Vinägrett:
  • 1 msk söt, svensk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk torkad dragon
  • salt och malen svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Skär av ändarna på sparrisen. Koka upp en gryta med någon dm vatten samt salt och socker. Lägg i sparrisen och låt koka några minuter tills sparrisen börjar mjukna. Häll av vattnet och låt sparrisen svalna något.
  2. Snitta salladslöken längs med, skölj noga och skär i strimlor. Skala gurkan till hälften, dvs så att den blir randig och skär den i halvmånar. Skölj och skär bort blast och rötter på rädisorna och skiva dem.
  3. Varva alla ingredienser på ett fat eller i en vid skål. Rör ihop senap, vinäger, olja, vatten, dragon, salt och peppar till vinägretten. Pressa ner vitlöken. Slå dressingen över salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept