Sallad med skivat kött och ljummen svartvinbärsdressing

25 m
4
Från Nyhetsmorgon

Den här salladen kan göras hur enkel och hur lyxig som helst. Den blir god med enklare kött som fläskfilé eller lövbiff, gudomlig med tunna skivor av viltfilé eller oxfilé! /Monika

8 augusti 2015
Visa mer
25 m
4

Du behöver

  • 1 påse jungfrusallad
  • 0,5 huvud romansallad eller isbergssallad
  • 2 röda knipplökar
  • ca 350 g kött, t ex. lövbiff, fläskfilé, vilt- eller oxfilé
  • smör och sesamolja eller olivolja, till stekning
  • 200 g svamp, t ex kantareller eller champinjoner

Ljummen svart vinbärsdressing

  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 1,5 dl olivolja
  • 1,5 dl svarta vinbär
  • 1 nypa salt

Till garnering

  • gräslök, fint klippt

Gör så här

  1. Fördela salladen på ett vackert fat.
  2. Strimla lökarna tunt och blanda ner i salladen.
  3. Skär lövbiffarna i strimlor, salta och peppra (används filé: salta, peppra och stek den hel. Skär den sedan i tunna skivor och fördela över salladen.). Stek lövbiffstrimlorna hastigt i smör och sesamolja. Vänd runt i pannan.
  4. Hetta upp en torr panna. Lägg i svampen. Tillsätt smöret när pannan tystnar. Blanda.
  5. Fördela biff och svamp på salladsbädden.
  6. Blanda vinäger och olja i en kastrull. Hetta upp, OBS! Den får inte koka då blir dressingen besk. Salta och rör ner bären. Häll dressingen över salladen. Garnera med gräslök och servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept