Sallad med rökt fisk och ljummen lingondressing

Från Nyhetsmorgon

Denna sallad kan göras med de flesta rökta fiskar. Jag harvalt röding idag. /Monika

8 augusti 2015
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 påse jungfrusallad
  • 0,5 huvud romansallad eller isbergssallad
  • ca 150 g sockerärter
  • 350-400 g rökt fisk

Ljummen lingondressing

  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 1,5 dl olivolja
  • 1,5 dl lingon
  • 1 nypa salt

Till garnering

  • dill eller dillkronor
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Fördela salladen på ett vackert fat.
  2. Koka upp vatten i en kastrull och koka sockerärterna i 1 minut. Häll av och skölj i kallt vatten.
  3. Rensa fisken och fördela fiskbitarna över salladen tillsammans med sockerärterna.
  4. Blanda vinäger och olja i en kastrull. Hetta upp, OBS! Den får inte koka då blir dressingen besk. Salta och rör ner bären. Häll den ljumma dressingen över salladen. Garnera med dill och citronmeliss. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept