Sallad med räkor och ingefära

Sallad med räkor och ingefära
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sallad med räkor och ingefära

13 ingredienser

Räksallad är alltid lika gott och fräscht. Här en annorlunda kryddning med bland annat ingefära och sambal. Med flera sorters grönsaker blir salladen både mättande och nyttig.

Ingredienser

portioner
  • 400 g skalade räkor
  • 250 g sockerärtor
  • 1 morot
  • 1 gul paprika
  • 1 dl majskorn

Kryddor:

  • 1 krm gurkmeja
  • 1 tsk syltad ingefära, finhackad
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt
  • vitpeppar

Till garering:

  • 4 citroner, klyftor
  • salladsblad
  • 2 körsbärstomater

Gör så här

  1. Skala och skiva moroten och strimla paprikan. Koka morot, paprika och sockerärter hastigt i lättsaltat vatten. Blanda morot, paprika, sockerärter och majs.
  2. Blanda ihop gurkmeja, ingefära, sambal oelek, salt och peppar.
  3. Fördela sallatsbladen och grönsaksblandningen på fyra tallrikar. Toppa med räkorna och kryddblandningen och garnera med citron och tomat.