Sallad med räkor och ingefära

Sallad med räkor och ingefära
Foto: TV4

Räksallad är alltid lika gott och fräscht. Här en annorlunda kryddning med bland annat ingefära och sambal. Med flera sorters grönsaker blir salladen både mättande och nyttig.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g skalade räkor
  • 250 g sockerärter
  • 1 morot
  • 1 gul paprika
  • 1 dl majskorn
  • Kryddor:
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 tsk finhackad syltad ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt och malen vitpeppar

Till garering:

  • 4 citronklyftor
  • sallatsblad
  • 2 körsbärstomater

Gör så här

  1. Skala och skiva moroten och strimla paprikan. Koka morot, paprika och sockerärter hastigt i lättsaltat vatten. Blanda morot, paprika, sockerärter och majs.
  2. Blanda ihop gurkmeja, ingefära, sambal oelek, salt och peppar.
  3. Fördela sallatsbladen och grönsaksblandningen på fyra tallrikar. Toppa med räkorna och kryddblandningen och garnera med citron och tomat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept