Sallad med parmaskinka, melon och valnötter

Sallad med parmaskinka, melon och valnötter
Foto: TV4

Servera den här salladen som förrätt. Receptet går bra att dubblera om du vill servera den som lunch eller kvällsrätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor parmaskinka
  • 0,5 honungsmelon
  • 1 stjälk blekselleri
  • 250 g blandade sallatsblad
  • 12 körsbärstomater
  • 24 svarta oliver
  • 12 valnötskärnor
  • 10 g ädelost
  • Dressing:
  • 0,5 dl valnötsolja
  • 1,5 msk dragonvinäger
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Dressing: Blanda salt och vinäger och vispa ner oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle.
  2. Ta ut kulor av melonen och skiva sellerin. Fördela sallatsbladen på fyra assietter och lägg på selleri. Rulla varje skiva parmaskinka till en krans och lägg på salladen. Strö över valnötter och toppa med melonkulorna. Dela körsbärstomaterna mitt itu och dekorera med tomater och oliver.
  3. Smula sönder osten och strö den över salladen. Droppa över dressing precis före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept