Sallad med oliver och brynta fläskstrimlor

Sallad med oliver och brynta fläskstrimlor
Foto: TV4

En rustik sallad inspirerad av franskt vardagskök. Här serveras den som förrätt, men lägg lite mera på tallriken och komplettera med sprödstekta brödkrutonger så blir det en fin lunch. Välj gärna ett par olika sorters sallat och kryddgrönt för ögonfägnadens skull, och använd olivolja i vinägretten för att understryka det franska.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g sallatsblad efter säsong
  • 2 ägg
  • 200 g rimmat fläsk
  • lite smör att steka i
  • 8 cocktailtomater
  • 100 g svarta oliver med kärnor
  • 2 msk skuren gräslök
  • några kvistar bladpersilja
  • Vinägrett:
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • 1,5 msk vatten
  • 2 krm salt
  • vitpeppar
  • 3 msk olivolja eller matolja

Gör så här

  1. Vinägrett: Blanda vinäger, vatten, olja, salt och vitpeppar.
  2. Hårdkoka äggen, skala och klyfta dem. Skölj och arrangera sallatsbladen vackert på tallrikarna. Dela tomaterna. Strimla fläsket och knaperstek det i lite smör och låt det rinna av på hushållspapper.
  3. Skär gräslöken smått. Bryt av stjälkarna från bladpersiljan. Lägg upp äggklyftorna, tomaterna, oliverna och fläskstrimlorna vackert på sallatsbädden, droppa vinägretten över och garnera med gräslök och persilja. Servera genast medan fläskstrimlorna fortfarande är ljumma.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept