Sallad med ljummen kycklinglever

Sallad med ljummen kycklinglever
Foto: TV4

Kycklinglever är en oupptäckt vardagsdelikatess för många, varken så dyr eller så fet som gåslevern, men nästan lika god. Här serverar vi den ljummen i en krispig sallad.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g putsad kycklinglever
  • sallat efter säsong
  • 2 msk smör
  • några stänk äppelcidervinäger
  • 1 dl brun kalvbuljong
  • 1 syrligt äpple

Gör så här

  1. Skölj sallaten och lägg upp den vackert på tallrikarna. Stek kycklinglevern i smör i teflonpanna 3–6 minuter. Krydda med salt och nymalen peppar.
  2. Stänk äppelcidervinägern över levern och häll på buljongen. Låt vätskan dunsta in.
  3. Skala, dela och kärna ur äpplet precis före serveringen, så att det inte hinner bli brunt. Strimla det.
  4. Lägg kycklinglevern på sallatsbädden, strö äppelstrimlorna över. Servera medan levern fortfarande är ljummen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept