Sallad med hirs, bönor och puy-linser

Sallad med hirs, bönor och puy-linser
Foto: TV4

Hirs, bönor och linser är praktiska att koka i större sats och ha på lut i kylen. Sedan kan du bara blanda dig en sallad eller fräsa på en pytt och snabbt ha middagen på bordet.

17 februari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dl kokt hirs
  • 1 burk röda bönor
  • 2 dl kokta puy-linser
  • 2 dl gröna ärter
  • 1 röd paprika
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 kruka rucolablad
  • flingsalt och malen svartpeppar
  • 4 msk olivolja
  • 2 tsk pressad citronsaft

Gör så här

  1. Spola de djupfrysta ärterna i hett vatten och låt dem rinna av. Skär paprikan i tärningar.
  2. Blanda hirs, röda bönor, linser, ärter, paprika och oliver. Krydda med salt och peppar, olja och citronsaft.
  3. Lägg en bädd av sallats- eller rucolablad på ett uppläggningsfat. Lägg upp hirssalladen på bädden. Tips: Finhacka en liten rödlök och blanda ner i salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept