Sallad med färska rödbetor och feta

Sallad med färska rödbetor och feta
Foto: TV4

Rödbetor och fetaost! En perfekt kombination av smak och färg. Sötman från rödbetor och sältan från fetaost är ett match made i heaven! Tillsammans med en smakrik dressing med sälta och sötma och knapriga pinjenötter är detta mycket bra val av förrätt eller lättare lunch.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4-6 rödbetor
  • 100 g pinjenötter
  • 1 rödlök
  • 200 g fetaost
  • 1 l gröna sallatsblad

Honungsdressing:

  • 1,5 tsk dijonsenap
  • 1,5 tsk honung
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl neutral olja
  • 1 msk sherryvinäger
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Borsta och koka rödbetorna mjuka i osaltat vatten. Beräkna ca 30 minuter.
  2. Rosta under tiden pinjenötterna i ugn, under grillen eller i torr stekpanna. 3. Vispa ihop dressingen, strimla löken, dela osten i mindre bitar.
  3. Låt rödbetorna svalna något och skala dem sedan. Skär dem i tunna skivor och fördela dem på ett fat eller fyra tallrikar.
  4. Dekorera med ost, nötter, lök och salladsblad. Skeda såsen över salladen och servera. Avsluta gärna med ett varv på svartpepparkvarnen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept