Sallad med ekologisk kyckling, marinerat ägg, kålrotsgari och misodressing

Från Nyhetsmorgon

En mix av svenskt och japanskt i en lyxig sallad!

Dryckestips från Maya Samuelsson:

Ruppertsberger Imperial Riesling, 2015
Tyskland, Pfalz Nr 72038

Joh Jos Prüm Graacher Himmelreich Kabinett , 2012
Tyskland, Mosel Nr 99863

Dr Loosen Riesling Beerenauslese , 2013
Tyskland, Mosel Nr 5364

28 oktober 2016
Visa mer
4

Du behöver

Kålrotsgari

  • 1 dl socker
  • 1,25 dl vatten
  • 75 g ingefära
  • 150 g risvinäger
  • 1 nypa salt
  • 100 g kålrot

Vinägrett

  • 3 msk röd eller "vanlig" misopasta
  • 1 tsk soja
  • 1 msk kallpressad sesamolja
  • 1,5 citron, saften
  • 1 klyfta vitlök

Ägg

  • 4 ekologiska mellanstora ägg, kokta i 6,5 minuter
  • 4 msk kimchibas
  • 1 msk vatten

Sallad

  • några kvistar koriander och grön shiso
  • 50 g vitlöksgroddar
  • 0,5 huvud spetskål
  • 1 litet huvud friséesallad
  • 1 huvud sallad
  • 4 ekologiska kycklinglårfiléer
  • 1 msk olja
  • salt
  • 100 g ostronskivling
  • 1 knippe vårlök
  • 1 klyfta vitlök, krossad
  • 25 g rostad lök
  • 0,5 msk togarashi

Gör så här

  1. Kålrotsgari
    Koka upp socker med hälften av vattnet och hälften av ingefära, mixa med stavmixer. Tillsätt därefter resten av vattnet, vinägern, salt och ingefäran, mixa igen.
  2. Skär kålroten tunt på mandolin och skär skivorna i organisk form. Sila lagen och låt kålroten marineras i vätskan.
  3. Vinägrett
    Vispa ihop miso, soja, sesamolja och citronsaft. Riv ner en vitlöksklyfta och rör om.
  4. Ägg
    Marinera äggen i kimchibas och vatten.
  5. Sallad
    Skölj alla örter, kål och sallad.
  6. Stek kycklingen i olja i en varm panna tills den är 70 grader. Salta försiktigt. Riv ner svampen och dela vårlöken i mindre bitar. Stek i smör i en varm panna med en krossad klyfta vitlök. Ta bort vitlöken halvvägs. Salta försiktigt.
  7. Stek kålen i 30 sekunder på en panna. Tillsätt lite vatten till pannan och låt det ånga bort. Vänd kålen, svampen, löken och salladsbladen med vinägretten och lägg upp på ett fat.
  8. Dela äggen, skiva kycklingen och lägg på fatet. Fördela kålrotsgarin och örterna på fatet. Toppa med rostad lök och togarashi.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept