Sallad med chorizo, paprika och majs

Sallad med chorizo, paprika och majs
Foto: TV4

En fräsch sallad med kryddig korv kan passa fint som matig förrätt. Receptet kan dubbleras och även användas som buffésallad. Servera nybakat bröd till.

11 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 chorizo
  • 1 dl majskorn
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 grön paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 50 g haricots verts
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • Dressing:
  • 0,5 dl olivolja
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • salt och malen svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta

Till dekoration:

  • färsk basilika
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Dressing: Blanda salt, peppar och vinäger i en skål eller flaska. Vispa ner oljan, lite i taget. Pressa ner vitlöken.
  2. Låt majskornen rinna av. Skär paprikan i strimlor. Skär haricots vertsen i mindre bitar och tomaterna i klyftor. Skala och skiva rödlöken. Blanda samman majskorn, paprika, bönor, tomatklyftor och lök. Vänd ner blandningen i dressingen.
  3. Skär korven i sneda skivor och stek den i smör. Lägg upp sallaten på ett fat. Toppa med korvskivorna och avsluta med att dekorera med färsk basilika.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept