I samarbete med Scan

Sallad med baconinlindande äppelklyftor och rosmarin & fänkålskorv

40 m
4
Sallad med baconinlindande äppelklyftor med rosmarin & fänkålskorv
Foto: Scan
40 m
4

Du behöver

  • 1 pkt Scans grillbacon med smak av äpple
  • 2 äpplen
  • 1 pkt Scans råkorv, rosmarin & fänkål
  • 1 huvud romansallad
  • 1 granatäpple
  • 4 salladslökar
  • 2 dl hasselnötter, grovhackade
  • 2 dl matyoghurt
  • 1-2 msk dijonsenap
  • salt
  • 4 skivor gott vitt bröd
  • olja

Gör så här

  1. Skiva grillbaconet tunt och i 1 dm långa skivor. Klyfta äpplena och linda en baconskiva runt varje äppelklyfta, tryck igenom en tandpetare för att hålla fast baconet. Grilla klyftorna tills baconet fått en knaprig yta och fin färg.
  2. Grilla råkorven ca 10 minuter.
  3. Hacka romansallad, dela granatäpplet och knacka ur kärnorna. Hacka salladslöken och blanda allting tillsammans med hasselnötterna i en salladsskål.
  4. Rör samman matyoghurt och senap efter smak. Smaka av med lite salt.
  5. Pensla brödskivorna med lite olja och grilla lite snabbt så de blir rostade och krispiga.
  6. Servera salladen med råkorven, äppelklyftorna, yoghurtsåsen och brödet.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept