Sallad kall och varm

Sallad kall och varm
Foto: TV4

Blanda kalla och varma grönsaker på sallatsbädd. Servera till kyckling eller fläskkött.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 blomkålshuvud
  • 1 knippa grön sparris
  • 10 färska champinjoner
  • 1 orange paprika
  • 1 litet huvud ekbladssallat
  • 0,5 zucchini
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • salt och malen svartpeppar
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Bryt blomkålen i buketter och skala sparrisens stjälk. Skär sparrisen i mindre bitar. Koka blomkål och sparris knappt mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av i durkslag.
  2. Skär champinjonerna i skivor. Strimla paprika och zucchini. Lägg sallatsbladen i bottnen av ett stort serveringsfat. Lägg på paprika, zucchini och champinjoner.
  3. Lägg de varma grönsakerna överst. Droppa över olja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept