Sallad kall och varm

Sallad kall och varm
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sallad kall och varm

10 ingredienser

Blanda kalla och varma grönsaker på sallatsbädd. Servera till kyckling eller fläskkött.

Ingredienser

portioner
  • 1 blomkål
  • 1 knippe grön sparris
  • 10 champinjoner
  • 1 orange paprika
  • 1 litet huvud ekbladssallat
  • 0,5 zucchini
  • 2 tsk citron, pressad
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Bryt blomkålen i buketter och skala sparrisens stjälk. Skär sparrisen i mindre bitar. Koka blomkål och sparris knappt mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av i durkslag.
  2. Skär champinjonerna i skivor. Strimla paprika och zucchini. Lägg sallatsbladen i bottnen av ett stort serveringsfat. Lägg på paprika, zucchini och champinjoner.
  3. Lägg de varma grönsakerna överst. Droppa över olja och vinäger. Krydda med salt och peppar.