Salbitxada

5 m
4
5 m
4

Du behöver

  • 2 msk skalad mandel
  • 2 chilifrukter, med eller utan kärnor
  • 6 klyftor vitlök, skalade
  • 1 burk körsbärstomater (400 g), utan spad
  • 1 knippa bladpersilja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1,5 dl olivolja
  • salt och nymalen
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta mandeln lätt i en torr stekpanna. Mixa samtliga ingredienser förutom oljan i en matberedare. Tillsätt oljan lite i taget under mixning. Smaka av med salt och peppar.
  2. I Spanien görs såsen i en mortel och oljan tillsätts droppvis, ungefär som när man gör aioli. Jag föredrar matberedaren när det är kort om tid. Servera såsen rumstempererad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept