Salamipasta med vitlök

Salamipasta med vitlök
Foto: TV4

Pasta, vitlök och salami är ingredienser som känns mycket italienska. Lägg till parmesanost och olivolja och du kan drömma dig till sydligare nejder hemma vid köksbordet. Det här är en mycket snabblagad rätt.

20 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g grön tagliatelle
  • 200 g salami
  • 2 gula lökar, skivade
  • olivolja
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk smör, rumsvarmt
  • 2 msk mjöl
  • 1 vitlöksklyfta
  • 80 g parmesanost, riven
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
  2. Fräs lök och salami i olivolja. Slå på mjölk och koka upp. Rör ut mjölet i smöret och rör ner i den kokande såsen. Låt koka i 5 minuter. Krydda med salt och svartpeppar, pressa ner vitlöken.
  3. Servera såsen med den nykokta pastan och den rivna parmesanosten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept