Strutsleverpaté med grön äppelgelé, brilliat savarin och brioche

30 min + 4 h i kyl
4

Strutsleverpaté varvas med krutonger av brioche och ostkuber. Rätten toppas med äppelbitar, äppelgelé och smörgåskrasse.

30 december 2013
Visa mer
30 min + 4 h i kyl
4

Du behöver

Äppelgelé

  • 1 dl Apple sourz
  • 1 dl äpplemust
  • 4 gelatinblad

Briochekrutonger

  • 100 g brioche
  • olja
  • salt

Till servering

  • 300 g strutsleverpaté
  • 1 rött äpple
  • 150 g Brilliat savarin
  • 1 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Äppelgelé
    Blötlägg gelatinbladen.
  2. Värm must och sourz i kastrull (det får inte koka).
  3. Tillsätt gelatinbladen och rör om tills bladen smält helt.
  4. Häll upp i plastad form och ställ i kyl i minst 4 timmar.
  5. Briochekrutonger
    Värm ugnen till 160 grader.
  6. Skär bort kanterna från brödet och tärna i kuber ca 2*2cm.
  7. Vänd kuberna i lite matolja och lägg på plåt. Salta.
  8. Rosta i ugn ca 8 minuter eller till de fått fin färg.
  9. Till servering
    Tärna patén och osten i lika stora kuber som briochen (2*2cm).
  10. Hyvla äpplet tunt på mandolin och strimla sedan.
  11. Klipp smörgåskrassen.
  12. Arrangera, paté, ost och bröd på tallriken.
  13. Ta små bitar från gelén med hjälp av en sked och sprid ut.
  14. Toppa rätten med strimlat äpple och smörgåskrasse.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept