Saftig ugnsstekt fläskfilé med krämig potatissallad

50 m
4
Saftig ugnsstekt fläskfilé med krämig potatissallad
Foto: Daniel Ohlsson
50 m
4

Du behöver

Potatissallad

  • 600 g fast potatis
  • 1 rödlök
  • 2,5 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 äpple
  • 2 dl matyoghurt (grekisk)

Ugnsstekt fläskfilé

  • 1 fläskfilé
  • 3 msk honey barbecuesås
  • 2 msk grillolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 3 krm flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Potatissallad
    Skala och tärna potatisen i lika stora bitar.
  2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter beroende på hur stora bitar du har. Häll av vattnet och låt potatisen svalna.
  3. Skala och skiva rödlöken så tunt det går. Lägg löken i en stor bunke och tillsätt vinäger, salt och svartpeppar. Rör ordentligt så att allt blandas.
  4. Skala äpplet och skär det i lika stora bitar som potatisen, och lägg ner dem i bunken.
  5. Blanda ner yoghurten och vänd sist ner potatisen.
  6. Låt stå i 5 minuter och smaka sedan av med eventuellt mer salt eller peppar.
  7. Ugnsstekt fläskfilé
    Sätt ugnen på 175 grader.
  8. Blanda barbecuesås, grillolja och honung i en skål.
  9. Knåda in saltet och pepparn i köttet, och pensla det sedan runt om med marinaden.
  10. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Bryn köttet runt om tills det får en fin yta.
  11. Lägg fläskfilén i en ugnsfast form och stoppa in en stektermometer i köttets tjockaste del. Stek i mitten av ugnen tills köttets innertemperatur är 70 grader.
  12. Ta ut fläskfilén ur ugnen och låt den vila en stund. Skär upp den i 3 centimeter tjocka bitar.
  13. Servera med potatissalladen och gärna körsbärstomater.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept