Saffranssoppa med fisk och räkor

Saffranssoppa med fisk och räkor
Foto: TV4

Bjud på en matig fisksoppa och servera frasig räksandwichar till.

20 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g fast, vit fiskfilé
  • 200 g räkor med skal
  • 1 gul lök
  • 2 potatisar
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 morot
  • 1 liter fiskbuljong
  • 1 msk smör
  • 2 tsk tomatpuré
  • 0,25 g saffran (1/2 kuvert)
  • 1 dl grädde
  • salt och malen vitpeppar

Till dekoration:

  • dillvippor

Frasiga räksandwichar:

  • 8 skivor vitt formbröd
  • räkost från tub
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Hacka löken och fräs den i smör. Ansa och skär fänkålen i tärningar. Skala potatis och morot och tärna dem. Lägg över lök, fänkål, morot och potatis i en gryta. Häll på buljongen och tillsätt tomatpure, saffran och timjan. Koka upp och låt sjuda under lock i 20 minuter.
  2. Skala räkorna. Låt fisken tina till hälften och skär den i tärningar. Sjud den i buljongen tills den är genomkokt. Rör ner grädde och krydda med salt och peppar. Hetta upp soppan precis före servering och lägg i räkorna.
  3. Frasiga räkbröd: Bre fyra av brödskivorna med räkost. Lägg på de resterande brödskivorna som lock. Stek sandwicharna försiktigt i smör tills de är gyllenbruna. Lägg dem på hushållspapper att rinna av. Dela dem mitt itu i trekanter och servera till soppan.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept