Servera räkorna med skalen kvar eller, om du vill att gästerna ska få mindre pil vid bordet, skala dem först. En skön klassiker, här med saffran, som även passar att laga till många.
Ingredienser
1 gul lök, finhackad
1 klyfta vitlök, krossad
2 msk rapsolja
2 dl ris
100 g rökt skinka, strimlad
100 g salami, strimlad
4 dl hönsbuljong
svartpeppar och timjan
ca 125 g frysta ärtor
tabasco
200 g räkor med skal
Gör så här
Fräs lök och vitlök hastigt i oljan i en gryta. Rör ner ris och saffran och fräs tills riset är blankt.
Tillsätt korv och skinka och slå på buljongen. Krydda med svartpeppar och timjan och koka sakta under lock tills riset är klart, ca 18 minuter.
Vänd ner ärterna. Krydda med tabasco och tillsätt räkorna. Värm försiktigt och servera.