Saffransjambalaya

Saffransjambalaya
Foto: TV4

Servera räkorna med skalen kvar eller, om du vill att gästerna ska få mindre pil vid bordet, skala dem först. En skön klassiker, här med saffran, som även passar att laga till många.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl ris
  • 100 g rökt skinka, strimlad
  • 100 g salami, strimlad
  • 4 dl hönsbuljong
  • svartpeppar och timjan
  • ca 125 g frysta gröna ärter
  • tabasco
  • 200 g räkor med skal

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök hastigt i oljan i en gryta. Rör ner ris och saffran och fräs tills riset är blankt.
  2. Tillsätt korv och skinka och slå på buljongen. Krydda med svartpeppar och timjan och koka sakta under lock tills riset är klart, ca 18 minuter.
  3. Vänd ner ärterna. Krydda med tabasco och tillsätt räkorna. Värm försiktigt och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept