Saffransglass med rosvatten, pistage och jordgubbar

Saffransglass med rosvatten, pistage och jordgubbar
Foto: TV4

Saffransglass med rosvatten, pistage och jordgubbar

Av: Bassir - Lund

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

45 m

Len saffransglass med rosenvatten. Serveras med färska jordgubbar, pistagenötter och vispad grädde.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 förp saffran
  • 2 msk salup (turkiskt förtjockningsmedel)
  • 0,5 l jordgubbar
  • 100 g pistagenötter
  • 2 matskedar rosvatten

Gör så här

  1. Koka ihop hälften av mjölken och vispgrädden med äggulor, socker, salup, rosvatten och saffran i kastrull. Rör ner resten av mjölken. Låt kylas ned i kylskåp.
  2. Häll i glassmaskinen, låt gå i ca 30 min och stoppa sen in i frysen i minst 1 timme.
  3. Vispa resten av grädden.
  4. Servera glassen med hackade pistagenötter, vispgrädde och jordgubbar. Gott gotti gott gott!